Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


SaaS liiketoiminta keskittyy ohjelmistoihin

Software as a Service (SaaS) on liiketoimintamalli, jossa ohjelmistopalveluja myydään tilauspohjaisesti asiakkaille pilvipalveluna. Tämä tarkoittaa sitä, että SaaS-liiketoiminta ei vaadi suuria investointeja perinteisen ohjelmiston myyntiin verrattuna ja se on muuttanut tapaa, jolla monet yritykset tarjoavat ohjelmistoja asiakkailleen. Tässä blogissa käsittelemme SaaS-liiketoiminnan perusteita, SaaS-yrityksen pitkän aikavälin strategian suunnittelua, SaaS-markkinoinnin tärkeimpiä näkökohtia, SaaS-hinnoittelua sekä SaaS-alustojen parhaat käytännöt.

SaaS-liiketoiminnan perusteet

SaaS-liiketoimintamalli on muuttanut tapaa, jolla perinteiset ohjelmistojen toimittajat toimivat. Sen sijaan, että asiakkaat ostaisivat ohjelmiston ja asentaisivat ne omalle laitteistolleen, asiakkaat käyttävät ohjelmistoa pilvipalvelun kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkailla on pääsy ohjelmistoihinn mistä tahansa, käyttöpaikasta ja päätelaitteesta riippumatta. SaaS-liiketoiminnan etuja ovat helppo käyttöönotto, turvallinen ja jatkuva pääsy ohjelmistoon sekä räätälöitävissä olevat ohjelmistopaketit ja hinnoittelu.

SaaS-yrityksen pitkän aikavälin strategian suunnittelu

SaaS-yrityksen menestyminen riippuu sen pitkän aikavälin strategian suunnittelusta. Tärkeimmät näkökohdat ovat asiakkaan tarpeisiin vastaaminen, tuotteen kehittäminen ja parantaminen jatkuvasti, kilpailijoiden seuraaminen ja ymmärtäminen, hallitsevien markkinatrendien ymmärtäminen ja teknologian kehityssuunnissa ajan tasalla pysyminen.

SaaS-markkinoinnin tärkeimmät näkökohdat

SaaS-markkinointi eroaa perinteisestä markkinoinnista, sillä SaaS-yritys tarjoaa ohjelmistoa palveluna. Tärkeitä näkökohtia SaaS-markkinoinnissa ovat kohderyhmien tunteminen, asiakassuhteisiin keskittyminen, sisältömarkkinointi, asiakkaiden käyttökokemuksen huomioiminen sekä jatkuva asiakasviestintä. Onkin tärkeää, että markkinointiin kehitetään strateginen lähestymistapa.

SaaS-hinnoittelun perusteet

SaaS-hinnoittelussa asiakkaat maksavat ohjelmistopalveluistaan yleensä kuukausittaisen tilausmaksun. Hinnoittelua voi olla "per-käyttäjä", "per-käyttäjä-lisenssi" tai "per-toteutunut-transaktio". Hinnoittelustrategian kehittämisessä on huomioitava liiketoiminnan pitkän aikavälin strategia ja asiakkaalle tarjotun tuotteen arvon määrä.

SaaS-alustojen parhaat käytännöt

Monet SaaS-yritykset käyttävät SaaS-alustoja ohjelmistonsa etäkäyttöön ja hallinnointiin. Parhaiden käytäntöjen mukaisesti SaaS-alustojen valinnassa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin: alusta, arkkitehtuuri, hinta, turvallisuus, käyttöliittymän mukavuus sekä takuu ja ylläpito. Asiakastyytyväisyys ja palvelun toimivuus ovat ehdottomia edellytyksiä liiketoiminnassa onnistumiselle.

SaaS-liiketoimintamalli on kasvava ala, sillä yhä useammat yritykset etsivät edullisia, mutta tehokkaita tapoja hallita ohjelmistojaan. Tässä blogissa olemme käsitelleet SaaS-liiketoiminnan perusteet, SaaS-yrityksen pitkän aikavälin strategian suunnittelun, SaaS-markkinoinnin tärkeimmät näkökohdat, SaaS-hinnoittelun sekä SaaS-alustojen parhaat käytännöt. Kannattaa muistaa, että SaaS-yrityksen menestys riippuu sen kyvystä vastata asiakkaiden tarpeisiin jatkuvasti ja kehittää ohjelmistopalvelujaan vastauksena liiketoiminnan muutoksiin. 

SaaS-liiketoiminnan kehtittäminen meiltä: Skillwell Oy.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Ohjelmistokehitys - digitaalisen maailman tärkeä osa
10 May 2024

Ohjelmistokehitys on olennainen osa nykyaikaista d

Ikkunoiden auringonsuojakalvot - tehokas tapa parantaa kodin energiatehokkuutta
13 March 2024

Ikkunoiden auringonsuojakalvot tarjoavat monia etu

Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle - mitä siitä tarvitsee tietää?
18 October 2023

Kevytyrittäjyys on noussut viime vuosina suosioon

SaaS liiketoiminta keskittyy ohjelmistoihin
11 August 2023

Software as a Service (SaaS) on liiketoimintamalli

Laskutuspalvelu sopii monelle
4 May 2023

Moni haaveilee yrityksen perustamisesta ja kevytyr

tag