Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


Laskutuspalvelu sopii monelle

Moni haaveilee yrityksen perustamisesta ja kevytyrittäjyys on yksi keino aloittaa yritystoiminta ilman riskiä tai suurta pääomaa tai byrokraattista osaamista. Kevytyrittäjä voi ulkoistaa laskutuksen, verotuksen ja monia muita asioita laskutuspalvelulle, joka hoitaa ne ja ottaa jokaisesta laskusta palvelumaksun palkkioksi. Jos termit kevytyrittäjä tai laskutuspalvelu eivät ole tuttuja, lue blogista lisää aiheesta ja siitä, mitä niillä tarkoitetaan. Toivottavasti pystymme tarjoamaan mielenkiintoista ja hyödyllistä aiheesta.

Yrittäjyyden voi aloittaa kevytyrittäjänä

Yrityksen perustaminen on iso päätös, eikä se välttämättä ole aivan yksinkertainen. Yritystä perustaessa tärkeitä kysymyksiä, joita täytyy miettiä, on esimerkiksi yritysmuodon valinta ja se, onko oma yritysidea hyvä niin, että se kannattaa. Koska kevytyrittäjyyden aloittaminen on suhteellisen vaivatonta ja riskit pieniä, sopii se monelle ensimmäiseksi yritysmuodoksi hyvin. Jos keikkoja tulee enemmän ja oma yritystoiminta alkaa luistamaan, on mahdollista vaihtaa omaa yritysmuotoa.

Laskutuspalvelun käyttö on hyvä vaihtoehto monessa tapauksessa

Kevytyrittäjyys sopii monelle alalle, mutta kaikilla aloilla yritystoimintaa ei ole mahdollista aloittaa kevytyrittäjänä, kuten esimerkiksi elintarvikkeiden myynti ja luvanvaraiset toimialat. Jos oma yritystoiminta perustuu pääasiallisesti oman osaamisen myymiseen, voi kevytyrittäjyys olla hyvä vaihtoehto, mutta silloin, kun tähdätään kasvuun ja toiminnan laajentamiseen, on osakeyhtiö sopivampi vaihtoehto. Kevytyrittäjyys sopii ensimmäiseksi yritysmuodoksi, jolloin omaa yritys ideaa voi testata helposti, ilman suurta riskiä. Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun yrittäjyyttä haluaa tehdä sivutoimisesti, esimerkiksi opintojen tai oman päätyön ohella. Sivutoimisen yrittäjän laskutuspalvelu hoitaa byrokratian yrittäjän puolesta ja hän voi keskittyä omaan osaamiseensa.

Laskutuspalvelun käyttö on helppo aloittaa

Laskutuspalvelun käytön voi aloittaa rekisteröitymällä palveluun netissä. Yleensä laskutuspalveluilla ei ole kuukausiveloitusta, vaan he ottavan oman palkkionsa prosenttiosuutena laskuttamistaan laskuista, joten heidän palveluistaan maksetaan vasta silloin, kun asiakkaita aletaan laskuttamaan. Palkkion suuruus voi vaihdella, mutta se on yleensä 3 – 7 prosentin välillä. 3 – 7 prosentin suuruisen palkkion laskutuspalvelu veloittaa laskun arvonlisäverottomasta summasta. Laskutuspalvelu hoitaa laskutuksen kevytyrittäjän puolesta ja asiakkaan maksamasta summasta maksetaan myös verot ja vakuutusmaksut. Laskutuspalvelua käyttäessä Y-tunnus ei yleensä ole tarpeen, mutta se on myös mahdollinen tarvittaessa. Uuras Kevytyrittäjäpalvelu tarjoaa lasktuspalvelun kevytyrittäjille.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Ikkunoiden auringonsuojakalvot - tehokas tapa parantaa kodin energiatehokkuutta
13 March 2024

Ikkunoiden auringonsuojakalvot tarjoavat monia etu

Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle - mitä siitä tarvitsee tietää?
18 October 2023

Kevytyrittäjyys on noussut viime vuosina suosioon

SaaS liiketoiminta keskittyy ohjelmistoihin
11 August 2023

Software as a Service (SaaS) on liiketoimintamalli

Laskutuspalvelu sopii monelle
4 May 2023

Moni haaveilee yrityksen perustamisesta ja kevytyr

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän byrokratian
16 September 2022

Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, ilman suurta

tag