Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


Kevytyrittäjyys sopii myös osa-aika työksi, mutta kenelle se ei sovi?

Onko sinulla on joku harrastus jonka voisit mahdollisesti muuttaa rahaksi? Tarvitsetko hieman lisätienestejä tukien tai osa-aikatyösi lisäksi? Vai haluatko lähteä toteuttamaan unelmiasi, mutta yrittäjyys tuntuu liian isolta askeleelta ja hypyltä tuntemattomaan? Kaikissa näissä tilanteissa kevytyrittäjyys voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa käymme tiivistetysti läpi mitä kevytyrittäjyyden aloittaminen vaatii. Yksinkertaisesti selitettynä kevytyrittäjyys on sitä, että liityt laskutuspalvelun asiakkaaksi ja heidän kauttaan voit lähettää omille asiakkaillesi laskuja ja tienata sitä kautta. Laskutuspalvelu ottaa välistä pienen summan ja hoitaa kirjanpitosi. Olet käytännössä laskutuspalvelun työntekijä – mutta päätät itse mitä teet, milloin sen teet ja mitä laskutat! Olet siis oma pomosi, mutta laskutuspalvelu hoitaa viralliset paperiasiat.

Kevytyrittäjyyden aloittaminen sujuu kädenkäänteessä

Kevytyrittäjyyden aloitus on helpompaa kuin luuletkaan. Voit aloittaa koska tahansa, eikä laskutuspalvelunsivuille rekisteröitymiseen mene montaa minuuttia. Sinun ei tarvitse miettiä yrityksen perustamiseen liittyviä asioita, kuten Y-tunnuksen hankkimista. Tarvitsen vain verokortin ja tilitietosi, jotka toimitat laskutuspalvelulle. Näin he osaavat verottaa sinua oikein ja saat palkan suoraan tilillesi. Tämän jälkeen voit aloittaa laskuttamaan omia asiakkaitasi. Muista tehdä asiakkaan kanssa sopimus, niin molemmat osapuolet ovat perillä sopimuksen ehdoista ja toimeksiannoista. Paljonko sitten laskuttaa asiakkaalta? Muista sisällyttää laskutussummaasi arvolisävero. Sinun täytyy myös alkaa maksamaan YEL-vakuutusta. Et tarvitse sitä heti kun aloitat kevytyrittäjyyden, mutta se on hyvä pitää mielessä kun aloitat uran kevytyrittäjänä. Laskutuspalvelut nappaavat myös muutaman prosentin laskun loppusummasta, joten muista ottaa tämä huomioon. Kun asiakkaasi maksaa laskun, voit nostaa palkkaa joka maksetaan suoraan tilillesi. Yleensä saat vielä erikseen sähköpostivahvistuksen kun palkkasi on maksettu. ​Kevytyrittäjäpalveluita on muutamia, esimerkiksi Uuras Kevytyrittäjäpalvelu.

Kenelle kevytyrittäjyys ei sovellu

Kevytyrittäjyys sopii mainiosti heille ketkä haluavat myydä omaa osaamistaan ja päästä kokeilemaan yrittäjyyttä ilman että tarvitsee perustaa omaa toiminimeä tai huolehtia omasta kirjanpidostaan tai verotuksestaan. Kevytyrittäjyyden aloittaimen ei onnistu kuitenkaan ihan kaikilla aloilla. Nimittäin luvanvaraisille aloille se ei sovi, tähän syydä on että toimit laskutuspalvelun Y-tunnuksen alaisuudessa. Jos haluat olla yrittäjä tällaisilla aloilla, tarvitset oman Y-tunnuksen. Luvanvaraisia aloja ovat esimerkiksi monet terveydenhuollon ammatit, alkoholin myynti ja taksiyrittäjyys. Toivottavasti tästä blogista oli sinulle apua ja uskaltaudut itsekin lähteä toteuttamaan haaveitasi yrittäjänä.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän byrokratian
16 September 2022

Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, ilman suurta

Pilvipalveluratkaisut tuovat kustannussäästöä yrityksille
15 July 2022

Pilvipalvelut ovat internetin kautta tarjottuja oh

Kevytyrittäjyys sopii myös osa-aika työksi, mutta kenelle se ei sovi?
14 April 2022

Onko sinulla on joku harrastus jonka voisit mahdol

Varastokalusteet suunnitellaan mittojen ja tarpeen mukaan
14 February 2022

Varastohyllyjä on olemassa erityyppisiä, niiden va

Banderollit lisäävät näkyvyyttä kaupunkialueella
20 August 2021

Mainonta on osa markkinointiviestintää ja sillä on

tag