Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän byrokratian

Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, ilman suurta kynnystä ja pohdintaa oikeasta yritysmuodosta. Kevytyrittäminen kannattaa esimerkiksi silloin, kun haluaa testata omaa yritysideaansa, kun asiakkaita ei ole vielä paljon tai sivutoimiseksi yrittämiseksi ansiotyön tai opiskelun ohella. Jos liikeidea osoittautuu menestyksekkääksi, voi yritysmuotoa vaihtaa myöhemmin ja ryhtyä kiinnostuksen mukaan täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on laskutuspalvelu ja mitä kevytyrittäjän kannatta ottaa huomioon laskutuspalvelua valitessa.

Kenelle laskutuspalveluyrityksen käyttö sopii?

Periaatteessa kaikilla laskutuspalveluilla on samankaltainen toimintaidea; niiden käyttäjät voivat laskuttaa työstään ilman omaa Y-tunnusta. Monilla aloilla työskennellään freelancerinä tai yrittäjänä. Ilman omaa toiminimeä on mahdollista työskennellä laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjyys sopii parhaiten palveluiden myyntiin, mutta ei esimerkiksi tuotteiden tai elintarvikkeiden laajamittaiseen myyntiin, eikä myöskään monille luvanvaraisille toimialoille, kuten monet sosiaali- ja terveydenhuoltoalan töihin.

Laskutuspalvelun käytön etuja

Etuna laskutuspalvelun käytölle on, että kevytyrittäjä voi työskennellä yrittäjämäisesti, ilman omaa Y-tunnusta laskutuspalvelun kautta, joka hoitaa yrittäjän puolesta laskutuksen ja sopimuksesta riippuen myös muut maksut ja paperityöt. Kevytyrittäjä hankkii omat asiakkaansa ja voi keskittyä pelkästään omaan ydinosaamiseensa. Laskutuspalvelua voi käyttää sekä yritys että yksityishenkilö. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaitaan laskutuspalvelun kautta, joka maksaa hänelle korvauksen joko palkkana tai työkorvauksena. Laskutuspalvelu vähentää oman palvelumaksunsa laskutuksen arvolisäverottomasta summasta, joka on yleensä noin 3 – 7 prosenttia. Laskutuspalvelu hoitaa yrittäjän puolesta myös ennakonpidätyksen ja arvonlisäverojen maksamisen. Yleensä rekisteröityminen laskutuspalvelun käyttäjäksi on ilmaista ja sille aletaan maksamaan palvelumaksua vasta ensimmäisen laskun yhteydessä.

Onko kevytyrittäjä yrittäjä vai palkansaaja

Laskutuspalvelun käyttäjä voidaan määritellä joko yrittäjäksi tai palkansaajaksi ja se voidaan määritellä eri laeissa eri tavalla. Kevytyrittäjyys lasketaan yleensä työttömyysturvan ja eläkevakuutuksen kautta yritystoiminnaksi, joten sillä saattaa olla vaikutusta esimerkiksi tytöttömyysturvaan tai voi olla, että kevytyrittäjä tarvitsee YEL-vakuutuksen. Yleensä pienimuotoinen toiminta ei sulje kevytyrittäjää työttömyysturvan ulkopuolelle ja kevytyrittäjän täytyy vakuuttaa itsensä YEL:n mukaan silloin, kun toiminta kestää vähintään neljä kuukautta ja työpanoksen arvo on vähintään 8261,71 euroa vuodessa (vuonna 2022). Toisten laskutuspalveluiden kautta on myös mahdollista harjoittaa kevytyrittäjyyttä Y-tunnuksella, mutta silloin kevytyrittäjä on yksityinen elinkeinonharjoittaja. Laskutuspalvelua valitessa kannattaa varmistaa, että kyseessä on vakaa ja luotettava yritys, kuten Finjob Oy.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän byrokratian
16 September 2022

Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, ilman suurta

Pilvipalveluratkaisut tuovat kustannussäästöä yrityksille
15 July 2022

Pilvipalvelut ovat internetin kautta tarjottuja oh

Kevytyrittäjyys sopii myös osa-aika työksi, mutta kenelle se ei sovi?
14 April 2022

Onko sinulla on joku harrastus jonka voisit mahdol

Varastokalusteet suunnitellaan mittojen ja tarpeen mukaan
14 February 2022

Varastohyllyjä on olemassa erityyppisiä, niiden va

Banderollit lisäävät näkyvyyttä kaupunkialueella
20 August 2021

Mainonta on osa markkinointiviestintää ja sillä on

tag