Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


Pilvipalveluratkaisut tuovat kustannussäästöä yrityksille

Pilvipalvelut ovat internetin kautta tarjottuja ohjelmistopalveluita, joiden keskeisiä ominaisuuksia ovat muun muassa tiedostojen säilytys, laaja käyttökyky, jaetut resurssit, joustavuus ja palveluiden käytön mittaaminen. Yritysten tarpeet vaihtelevat koon ja alan mukaan, mutta suurimmalle osalle pilvipalvelut tuovat kustannussäästöä. Jos pilvipalveluratkaisut ovat tällä hetkellä ajankohtainen teema, tervetuloa blogin pariin lukemaan aiheesta lisää. Tämänkertaisena aiheena ovat pilvipalvelut ja miten ne tuovat kustannussäästöä ja tehokkuutta yrityksen toimintaan.

Pilvipalveluiden keskeiset ominaisuudet

Keskeisistä ominaisuuksista itsepalvelulla tarkoitetaan sitä, että resursseja ja dataa voi ottaa tarpeen mukaan pilvestä käyttöön ilman, että tarvitsee ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan. Laaja käyttökyky taas tarkoittaa, että palvelu on helposti saatavilla ja sitä voidaan käyttää monilla erilaisilla päätelaitteilla, joihin ei vaikuta asiakaskohtaiset laitteisto- tai ohjelmistoerot. Jaetut resurssit ovat palvelun puolesta kerättynä varastoon, josta niitä voi käyttää tarpeen mukaan, mutta niiden sijaintia tai pilven infrastruktuuria ei tarvitse tietää. Joustavuus taas tarjoaa mahdollisuuden käyttää juuri niitä resursseja, mitä milläkin hetkellä tarvitaan. Palveluiden käytön mittaamista voidaan käyttää resurssien optimointiin, palveluiden käytöstä laskuttamiseen ja palveluiden suorituskyvyn tehostamiseen.

Pilvipalveluiden hyödyt yritykselle

Pilvipalveluiden avulla voidaan käyttää ohjelmistoja ja dataa internetin välityksellä, ilman että niiden täytyy olla tallennettuna välineille, joilla työtä suoritetaan. Riittää, että yrityksen työntekijöillä on pääsy internetiin esimerkiksi kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä ja käyttöoikeus pilvipalvelimella olevaan dataan. Pilvipalveluiden ominaisuudet mahdollistavat resurssien joustavan käytön yrityksen ja työntekijöiden tarpeen mukaan ja niiden tärkein hyöty yritykselle onkin yleensä niiden tuoma kustannustehokkuus palveluiden skaalautuvuuden myötä sekä niiden käytön aloittamisen helppous. Pilvipalvelut myös mahdollistavat mobiilin työnteon eli työskennellä voidaan ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Mitä kannattaa ottaa huomioon pilvipalveluratkaisua hankkiessa

Pilvipalvelut räätälöidään aina tarpeen mukaan ja niitä hankkiessa kannattaa lähteä liikkeelle yrityksen nykytilanteesta. Myös tulevaisuutta kannattaa miettiä ja sitä, muuttuvatko yrityksen tarpeet kenties lähitulevaisuudessa. Yrityksessä oleva osaaminen ja käytössä olevat työkalut sekä tulevaisuudessa tarvittavia työkaluja kannattaa myös pohtia tässä vaiheessa, vaikka skaalautuvuuden ja joustavuutensa ansioista voi palveluita yleensä skaalata ja laajentaa tai muuttaa tarpeiden mukaan. Pilvipalveluiden käyttöönottoa harkitessa kannattaa ottaa yhteyttä luotettavaan asiantuntijaan, kuten Skillwell Oy.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän byrokratian
16 September 2022

Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, ilman suurta

Pilvipalveluratkaisut tuovat kustannussäästöä yrityksille
15 July 2022

Pilvipalvelut ovat internetin kautta tarjottuja oh

Kevytyrittäjyys sopii myös osa-aika työksi, mutta kenelle se ei sovi?
14 April 2022

Onko sinulla on joku harrastus jonka voisit mahdol

Varastokalusteet suunnitellaan mittojen ja tarpeen mukaan
14 February 2022

Varastohyllyjä on olemassa erityyppisiä, niiden va

Banderollit lisäävät näkyvyyttä kaupunkialueella
20 August 2021

Mainonta on osa markkinointiviestintää ja sillä on

tag