Menu

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta


Kevytyrittäjä käyttää laskutuspalvelua byrokratian hoitamiseen

Yrityksen perustaminen on iso päätös ja se kannattaa suunnitella huolella. Yritysidea edeltää varsinaista liikeideaa ja siinä selviää miksi yritys halutaan perustaa ja siitä selviää usein liiketoiminnan perusajatus. Se voi perustua joko uuteen tuotteeseen tai palveluun. Idea voi syntyä joko oman erityisosaamisen ja kokemuksen ja koulutuksen tai olemassa olevien konseptien pohjalta. Idea voi myös tulla omasta harrastuksesta tai ratkaisuna johonkin tiettyyn ongelmaan.  Yritysidea on ensimmäinen vaihe, jonka pohjalta varsinaista liikeideaa kehitetään. Hyvä liikeidea on jokaisen yrityksen perustana ja se myös kertoo, miten liiketoiminta toteutetaan käytännössä. Liikeideassa tulisi selvitä muun muassa, millaisia asiakkaita yritys tavoittelee, millaisia tuotteita tai palveluita yritys tarjoaa asiakkailleen sekä millaisen kuvan yritys haluaa itsestään luoda ja miten se saadaan aikaiseksi. Hyvän liikeidean tulisi olla helposti toteutettava ja sen tulisi tietenkin johtaa kannattavaan liiketoimintaan. Liikeideaa voi myös testata kevytyrittäjyydellä, josta lisää tietoa blogin lopussa.

Millainen on hyvä liikeidea

Liikeidean ja yrityksen menestymiseen vaikuttavat monet asiat. Kaikki ideat eivät ole hyviä tai toimivia, mutta se selviää usein jo siinä vaiheessa, kun ideaa lähtee kehittämään ja jalostamaan. Ensimmäiseksi kannattaa pohtia, kenelle tuotteet tai palvelut ovat suunnattu ja löytyykö niille kysyntää. Onko liikeidea hyödyllinen ja onko sille tarvetta vai onko markkinoilla jo tarpeeksi samankaltaisia toimijoita. Tärkeää on myös miettiä, mitä tarjoat asiakkaille ja miksi he olisivat kiinnostuneita palvelustasi tai tuotteestasi. Yksi keino tarpeiden, vaatimusten ja toiveiden selvittämiseen on kysyä kohderyhmään valituilta asiakkailta. Brändiä eli yrityskuvaa pohtiessa kannattaa miettiä, miksi asiakas haluaisi juuri sinun tarjoamia tuotteita ja miten erottua muista alan toimijoista ja myös mikä olisi kilpailuetusi.

Kevytyrittäjyys voi toimia ponnahduslautana yrittäjyyteen.

Jos sinulla on hyvä liikeidea, mutta yrittäjäksi ryhtyminen arveluttaa, kevytyrittäjyys voi toimia hyvin ponnistuslautana yrittäjyyteen. Se on joustava ja riskitön tapa testata liikeideaa käytännössä. Oma Y-tunnus on mahdollinen, mutta kevytyrittäjä ei sitä välttämättä tarvitse. Kevytyrittäjä laskuttaa tekemänsä työt ja projektit laskutuspalvelun kautta, mutta päättää itse töistään ja aikatauluistaan. Laskutuspalvelun tarjoajia on paljon ja partneriksi kannattaa valita asiantunteva partneri.

Voit lukea lisätietoa kevytyrittäjyydestä esimerkiksi Floy Oy sivuilta.

minusta

Blogi bisneksen ja liiketalouden maailmasta

Oletko kiinnostunut taloudesta, yrittämisestä, sijoittamisesta ja työelämästä? Tervetuloa blogin pariin lukemaan artikkeleita taloudesta ja kaikista siihen läheisesti liittyvistä mielenkiintoisista aiheista. Talous on yksinkertaisesti kuvattuna vaihdettavaksi tuotettujen palveluiden tai tuotteiden tuottamista ja siitä seuraavaa taloudellista kanssakäymistä. Kaikki me länsimaissa asuvat ihmiset kulutamme paljon sekä tuotteita että palveluita elämämme aikana, sekä yksityisesti että yhteiskunnallisesti tuotettuina. Yrittäminen on joko hyödykkeiden tai palveluiden tuottamista ja tietenkin mielellään kannattavasti. Minkälainen on tämän päivän yritysmaailma ja miten menestyä yrittäjänä? Mitä kuuluu hyvän johtajan ominaisuuksiin? Mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tässä blogissa, tervetuloa mukaan, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja osallistut myös keskusteluun!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Banderollit lisäävät näkyvyyttä kaupunkialueella
20 August 2021

Mainonta on osa markkinointiviestintää ja sillä on

Kevytyrittäjä käyttää laskutuspalvelua byrokratian hoitamiseen
28 June 2021

Yrityksen perustaminen on iso päätös ja se kannatt

tag